Emil Tedeschi

Emil Tedeschi, osnivač i većinski vlasnik Atlantic Grupe, rođen 6. travnja 1967. godine u Splitu, predsjednik je Atlantic Grupe d.o.o. Već od najranije mladosti, svoju profesionalnu karijeru gradi na rukovodećim mjestima u velikim međunarodnim trading organizacijama.

U svojoj poslovnoj karijeri je, prije osnivanja Atlantic Trade na čijim je temeljima kompanija nastala, među ostalim obnašao dužnost direktora milanske podružnice Meteor Holdings Ltd. London, jedne od najvećih europskih tvrtki za trgovinu papirom i celulozom prisutne na tržištima Europe, Amerike, Dalekog istoka i Australije.

Od 1993. do 1995. godine predsjednik je Nadzornog odbora trgovačkog društva za grafičku i nakladničku djelatnost Zrinski d.d. iz Čakovca.

Devedesetih godina prošlog stoljeća osniva Atlantic Trade d.o.o., vodeću tvrtku u distribuciji roba široke potrošnje, a sredinom devedesetih postaje suvlasnik distribucijskog sustava Ataco d.o.o. u Mostaru i Sarajevu, koji se bavi distribucijom roba široke potrošnje multinacionalnih kompanija u Bosni i Hercegovini.
Predsjednik je Nadzornog odbora Cedevita d.o.o. i Nadzornog odbora Montana d.o.o., a od srpnja 2002. obnaša dužnost predsjednika Atlantic Grupe d.o.o.

Proglašen je menadžerom godine 2002. prema izboru CROMA-e, a 2005. i prema izboru poslovnog časopisa Privredni vjesnik. 2006. godine je prema izboru stručnog žirija Kapital Networka izabran za gospodarstvenika godine.

Član je saborskog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske u Europsku uniju i Gospodarsko-socijalnog vijeća. Posljednje dvije godine bio je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca, čiji je aktivan član od njenog osnivanja. Član je INSEAD Alumni udruženja te Programskog vijeća Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta. Potpredsjednik je Nadzornog odbora RTL i počasni konzul Irske u Republici Hrvatskoj. Ujedno je i član Young Global Leaders pri World Economic Forumu te član Business Advisory Council for South East Europe.