Land of Arcadia

Objavljeno 13.04.2015. u 17:42
Izvor:

O NAMA

Svi smo se nekako našli u radioni braće Habljak (Ivan, Hrvoje, Kruno i Marko) gdje nam se nalaze svi alati i gdje se inače okupljamo. Ivan Kalinić, Filip Palčić, Tomislav Plavić i ostala ekipa koja je sudjelovala do sada, dolepršali smo tamo spontano privučeni dobrom atmosferom i ludim idejama.


 

NAŠ BACKGROUND

Imamo iskusva radeći ovakve stvari, od rada na televiziji, emisijama, kratkim filmovima, izrade igara i animacije, sudjelovanja na LARP-ovima... uz to, među nama su redatelji, animatori ,inženjeri, kovači, kipari, koreografi borbe, jahači sa viteških turnira i masa drugih korisnih vještina koje bi bilo dosadno čitati.

ARCADIA

Land of Arcadia je fantasy avantura, web serija sa primjesom elemenata iz SF-a i steampunka. To je svijet kojeg stvaramo zajedno, inspirirani mitologijama staroga svijeta te nama najdražih filmova, serija i igara kao sto su LOTR, Warcraft, Elder Scrolls, Stargate Atlantis… Razočarani dosadašnjim često površnim pristupima, mi u tom settingu želimo istraživati neke drevne, no još uvjek aktualne tematike, poput važnosti ljudskih prava i slobode, istine, zajedništva i suradnje – sa naravno svom misterijom, magijom i akcijom koja ide uz to.LOKACIJE

Pošto živimo u Hrvatskoj, sve lokacije koje bi mogli poželjeti za fantasy svijet su nam unutar maximalno par sati vožnje. Naša zemlja puna je fantasticnih mjesta; dvoraca, utvrda, špilja, vodopada, najljepših plaža... i to sve namjeravamo iskoristiti za snimanje mitske Arkadije. No za prvih nekoliko epizoda dovoljno nam je Sljeme, Medvedgrad i bliža okolica Zg-a.

WEB SERIJAL

Web serija je novi format u svijetu, svrha mu je omoguciti neovisnim filmašima poput nas da kroz donacije od ljudi preko interneta zadržimo svoju kreativnu slobodu. To se odnosi i na tehnicki dio, jer povečanjem fonda kojeg dobivamo, namjeravamo povečati i kvalitetu te frekventnost epizoda. Zasad, svaka epizoda biti će izmedju 5-10 minuta, te izlaziti otprilike jednom mjesečno.

CROWDFUNDING KAMPANJA

Mi smo tim koji djeli odgovornost u svemu, nemamo vođu ili “glavnog”, već funkcioniramo na način da uskačemo jedan drugome u pomoc za što got trebalo. No zajedno daleko više naginjemo kreativnim poslovima, tako da smo marketinški jos nepotkovani. Ovo je nas signalni metak u svemir - nadamo se da će nas ljudi, kada vide Arkadiju, prepoznati i podržati.

Ako ne uspijemo skupiti financije u prvoj kampanji, snimiti ćemo još par epizoda pa pokrenuti iduću. Ako uspijemo, bacit ćemo se na posao sa punim fokusom. To je ono što nas najviše vuče. Prvu epizodu pod imenom “A warrior’s return” mozete pogledati na nasem youtube kanalu.